Over mij

In het begin van mijn 20-er jaren merkte ik dat ik in praktische zin alles voor elkaar had; mijn studie verliep goed, ik had een leuke bijbaan, een leuke eigen plek, mijn financiën op orde, men was tevreden over mij, veel vrienden, hobby’s, ik reisde de wereld rond en toch miste er iets. Dit missen zorgde ervoor dat ik niet goed in mijn vel zat en mezelf af en toe behoorlijk in de weg zat. Het was de start van de zoektocht naar mezelf. Wie ben ik, wat wil ik, waar sta ik voor, mag ik mezelf zijn en durf ik dit ook met mijn omgeving te communiceren?

Vanaf 2011 tot 2018 werkte ik in een multidisciplinair team van specialisten waarin ik mensen met chronische pijn en vermoeidheidsklachten begeleidde. De basis van deze begeleiding was een cognitief gedragsmatige aanpak waaronder ACT (Acceptance and Commitment Therapy), Mindfulness en ook haptonomie. Ik zag dat cliënten vaak wel wisten wat ze zouden willen veranderen maar dat dit niet lukte. Door de ervaringsgerichte aanpak van de haptonomie konden ze voelen wat ze deden. Ze werden zich er lichamelijk niet alleen van bewust, maar konden ook een ‘nieuwe’ ervaring opdoen. Het lukte dan vaak wel om hun oude gedrag los te (gaan) laten en nieuw gedrag te tonen. Mijn zoektocht naar mezelf, mijn nieuwsgierigheid en herkenning in de haptonomie zorgde ervoor dat ik de 5-jarige haptotherapieopleiding ben gestart en heb afgerond. De kracht van ervaringsgerichte oefeningen voor mij is dat ik bij mezelf kom en dan ‘weet’ wat ik wil of nodig heb. Ik ben meer thuisgekomen bij mezelf en ik realiseer me hoe belangrijk contact (met mezelf en de ander) voor mij is.
In de afgelopen jaren heb ik in mijn werk mogen ervaren wat een fijne manier van begeleiden, de haptonomie is. Daarom heb ik mijn eigen praktijk als haptotherapeut geopend. Om te werken op mijn manier, in beweging en in contact met de ander.

Ik woon samen met Bram. In 2017 kregen we onze zoon Coen. 

Wil je meer weten? Neem dan contact op.